Livet kan vara tufft

Livet kan vara tufft

Livet kan vara tufft

Livet är inte alltid en dans på rosor och trots att det kan verka som att man har allt tillsammans så kan det lätt falla isär. Det är lite som de där klassiska filmerna vars huvudperson har allt: perfekt lägenhet, perfekt jobb och den perfekta partnern. Plötsligt förändras något och allt börjar gå fel och utför. Om jag var en sån person hade jag lätt behövt en hjärtstartare för inte hade jag orkat med den plötsliga förändringen.

Man kan tro att det endast händer i filmer men för vissa människor är motgång en stor del av livet. Vissa trampar på mina efter mina trots att de gör allt rätt och vissa umgås helt enkelt med fel folk och på så sätt dras ner i skiten. Situationer som uppstår i vardagslivet förändras från dag till dag och för vissa sker det väldigt få förändringar medan för andra förändras dagarna drastiskt.

För somliga människor vars motgångar ständigt hugger dem i ryggen kan det behövas en hjärtstartare i närheten. Det vet jag att jag hade behövt, i alla fall om mitt liv ständigt skulle gå från sämre till ännu sämre. Människor som endast känner till motgång är vana och därför reagerar de inte lika mycket på motgång. De tänker mer att “nu är det dags att vara stark igen” och så fortsätter de utan att ifrågasätta.

Livet kan vara väldigt tufft och att bli mobbad eller utsatt för elaka människor är något som förändrar och formar en. Somliga klarar dessa motgångar och pikar medan andra ger upp, ger upp livet. Det är inte så det ska vara att folk ska tvingas ge upp livet för att andra personer tycker det är okej med mobbing. Jag skulle vilja springa runt med en hjärtstartare och få igång alla de hjärtan som dött i onödan.