Hösten är snart här – gör mig redo för att må dåligt

Hösten är snart här – gör mig redo för att må dåligt

Hösten är snart här – gör mig redo för att må dåligt

Jaha. Den svenska sommaren började väl sisådär men nu på senare har det varit helt fantastiskt. Det har varit sommarvärme i september och få saker ger en möjlighet att ta vara på energin. Nu fruktar jag bara vad som händer under hösten? Hur ska jag klara skiten med vintermörker, blask, snålblåst och regnande spik? Well, jo – det brukar ju gå om man bara tar vara på sig själv, och att ta vara på sig själv innebär att ge sig själv “egentid”.

För min del är det just mörkret som är problemet. Att inte kunna gå ut, utan att behöva sitta hemma och göra just ingenting. Bästa tipset är att skaffa lite hobbies – läsa böcker och förkovra sig i sånt man inte hinner med under sommarhalvåret.

Några saker jag själv fixar:

– Jag bunkar upp med bra tv-serier och dokumentärer att se. Helst kör jag netflix och jag vet t.ex att “the affair” börjar nu igen under hösten. Dokumentärer laddar jag ner på den sjukt bra sajten “mvgroup.org”

– Ljuset – se till att ha det ljust. Jag föredrar lampor och inte stearinljus = tycker mest det är deppigt

– En varm filt och hemmabak

– Spel och hobbies. Jag brukar faktiskt “LAN:a” med CS global offensive  eller köra WOW men ibland spelar jag online på t.ex Betser och Casinoroom.

– Ät nyttigt. Jag försöker äta nyttigt och träna under hösten. Däremot kör jag ingen “diet” på så sätt. Jag vill fortfarande unna mig lite fast jag håller mig fit. Té brukar jag dricka massor.

– Planera med vänner och familj. Se till att få den där festen fixad, luncha med kompisen du inte träffat på läge.

– Skaffa något att se fram emot! Efter julen kommer.. ja inte nödvändigtvis mer svensk vinter, utan även thailändsk sommar 🙂

– Sist men inte minst. Håll koll på det cirkadiska systemet. Vi människor är gjorda för att vara vakna på dagen och sova på natten. Undvik att vända dygnet och ta till vara på de få ljusa timmar vi har under vinterhalvåret 🙂

Ja, det är det jag kommer på nu, men under hösten blir det säkert mer. Tack läsare och ta hand om er 😉